...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΦΩΚΑΣ ΑΕ"


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της επιχείρησης «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ» να φιμώσει τη δράση του σωματείου μας προβαίνοντας σε μήνυση εναντίον του προέδρου του σωματείου μας Δημόκριτου Σαλούστρου για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε τον προηγούμενο Αύγουστο διεκδικώντας την επαναπρόσληψη δυο απολυμένων συναδελφισσών μας από το κατάστημα στο Ηράκλειο.
Ο αγώνας που κάναμε προκειμένου να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες συναδέλφισσες μας , η μια μάλιστα συνδικαλίστρια, ήταν τόσο δυναμικός και βρήκε τόσο μεγάλη απήχηση- συμπαράσταση από σωματεία με κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας 28/8/2010- ώστε η εργοδοσία τρομοκρατήθηκε και προσπάθησε με κάθε τρόπο να εμποδίσει την συνδικαλιστική δράση μέσα και έξω από το χώρο δουλειάς: προσπάθεια να απαγορεύσει την είσοδο στο χώρο εργασίας του ΔΣ, τρομοκράτηση συνδικαλιστών και συναδέλφων που περιφρουρούσαν τις στάσεις εργασίας στις 28/8 και 4/9 με την παρουσία ένστολων και του ίδιου του Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και κυρίως με προσπάθεια τρομοκράτησης των ίδιων των εργαζομένων από τη διευθύντρια του καταστήματος που απειλούσε και υποχρέωσε τις εργαζόμενες να προσέρχονται στην δουλειά 6 το πρωί(!) προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με το σωματείο και να απεργήσουν.
Όπως όλες αυτές οι προσπάθειες της εργοδοσίας έπεσαν στο κενό έτσι και τώρα δηλώνουμε ξεκάθαρα: η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Το σωματείο μας θα συνεχίσει απρόσκοπτα και ακόμα πιο δυναμικά τη δράση του ενάντια σε κάθε μεγαλέμπορο που όταν έβγαζε τεράστια κέρδη όπως η επιχείρηση «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ» (τριπλασιασμός κερδών 2002-2007, 5 νέα καταστήματα κλπ) οι εργαζόμενοι έπαιρναν ψίχουλα και τώρα που μειώνονται τα υπερκέρδη, τους πετάει στο δρόμο! Θα δυναμώσουμε τον αγώνα για νομική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας, για ωράριο ανθρώπινο.
Καλούμε τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράσταση τους στο σωματείο μας και στον πρόεδρο του που κατηγορείται γιατί έπραξε το καθήκον του: να προασπίσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν κοντά στο ταξικό αγωνιστικό σωματείο μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας σε κάθε χώρο δουλειάς ώστε να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Στον μαζικό, οργανωμένο ταξικά ενωτικό αγώνα κόντρα στα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους μπορούμε να ελπίζουμε σε μικρές και σε μεγάλες νίκες.
Επόμενος σταθμός στη δράση μας πρέπει να γίνει η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 Φλεβάρη!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου