...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ψήφισμα για το νοσοκομείο Ιεράπετρας: Από την Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας – Μακρύ Γυαλού


Ψήφισμα για τον υγειονομικό χάρτη του νομού Λασιθίου, όπως διαμορφώνεται εξέδωσε η Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας – Μακρύ Γυαλού στη Γενική Συνέλευση που έγινε χθες.
ΨΗΦΙΣΜΑ
  1. Ο λαός της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γυαλού παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με τα θέματα υγείας, τονίζοντας ότι η άμεση και καλή περίθαλψη είναι συνυφασμένη με την επιβίωση του τόπου μας.
  2. Η υποχρεωτική κινητοποίηση της 25ης Ιανουαρίου απέδειξε ότι χωρίς την εγρήγορση και τη μαχητικότητά μας, σήμερα θα παρακολουθούσαμε το Νοσοκομείο μας να οδηγείται σε προοδευτικό μαρασμό με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Αυτή την εγρήγορση και αυτή τη μαχητικότητα θα την διατηρήσουμε μέχρι την ευόδωση των στόχων μας.
  3. Η ανέγερση ενός κεντρικού σύγχρονου Δημόσιου Νοσοκομείου που θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας σε όλο το Νομό αποτελούσε και αποτελεί βασική μας θέση, γι' αυτό κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή τη χαιρετίζουμε. Εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας για το χρονοδιάγραμμα της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου, που απαιτούμε να βρίσκεται σε εργονομική θέση στο γεωγραφικό και πληθυσμιακό κέντρο του Νομού και ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
  4. Στο διάλογο συμμετέχουμε με ξεκάθαρες θέσεις που διασφαλίζουν την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου που έχουμε σήμερα, μέχρι και την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου. Θεωρούμε απαράβατο όρο την διατήρηση της διοικητικής αυτοτέλειάς του. Ζητούμε την προσφορά σύγχρονων υπηρεσιών υγείας και την απρόσκοπτη λειτουργία του. Ζητούμε την ένταξη μας στη Γ΄ Ζώνη που καθυστερεί και την πλήρωση των κενών θέσεων. Έτσι ξεκινάμε τον διάλογο.
  5. Το χρονικό διάστημα των τριών έως τεσσάρων ετών που αναφέρει ο υπεύθυνος της επιτροπής μελέτης είναι τόσο μικρό που οι πιο πάνω θέσεις μας δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα.
  6. Θεωρούμε ότι ένα μεγάλο Νοσοκομείο, εντασσόμενο σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό μπορεί να καλύψει τις υπηρεσίες δημόσιας δωρεάν υγείας όλου του Λασιθιώτικου λαού.
  7. Μένουμε σταθεροί στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Ιανουαρίου του 2011.
Καλούμαστε όλοι να αγωνιστούμε.
Εκκλησία, Δήμος και λαός πρέπει να συμπαραταχθούμε στον αγώνα για καλύτερες μέρες, διαφυλάσσοντας τον τόπο από τον κίνδυνο κωλυσιεργιών και μακροχρόνιων σχεδιασμών που θα έχουν σαν συνέπεια δραματικές επιπτώσεις όχι μόνο στην Ιεράπετρα αλλά και σε όλο το Νομό.
Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας - Μακρύ Γυαλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου