...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Eπίθεση σε δημοσιογράφους στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας

Επίθεση δέχτηκαν σήμερα το μεσημέρι ο δημοσιογράφος του «Βήματος» Γιώργος Πουλιόπουλος και ο φωτορεπόρτερ Ιάκωβος Χατζησταύρου, την ώρα που έκαναν ρεπορτάζ για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των αλλοδαπών εργατών φράουλας στη Μανωλάδα Ηλείας. Ο δημοσιογράφος και ο φωτορεπόρτερ μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας και αργότερα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου θα καταθέσουν μηνύσεις.

Άνθρωποι του υποκόσμου και μπράβοι της νύχτας στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας, εξακολουθούν να επιχειρούν με μαφιόζικες μεθόδους και πρωτοφανή βία να επιβάλλουν την λογοκρισία στους δημοσιογράφους και στα ΜΜΕ που ασχολούνται με τα όσα παράνομα συμβαίνουν στα φραουλοχώραφα της περιοχής, σε βάρος των αλλοδαπών εργατών.

Μόλις δύο 24ωρα μετά την αποκάλυψη της «Ε» για το κύκλωμα των δουλεμπόρων που δρούσε στην περιοχή κακοποιώντας μέχρι και ανήλικα παιδιά και την επισήμανση ότι το μέρος αποτελεί «άβατο» για τους εκπροσώπους του Τύπου, τα τοπικά «αφεντικά» επέβαλλαν για μία ακόμη φορά τους δικούς τους κανόνες σιωπής με βία και αίμα!

Θύματά τους αυτή τη φορά ο δημοσιογράφος του «Βήματος» Γιώργος Πουλιόπουλος και ο φωτορεπόρτερ Ιάκωβος Χατζησταύρου. Οι δύο συνάδελφοι επιχείρησαν σήμερα να καταγράψουν τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των αλλοδαπών εργατών στους καταυλισμούς της ντροπής όταν δέχτηκαν επίθεση από δέκα τραμπούκους. 

Όπως περιέγραψαν, αμέσως όταν εισήλθαν στον καταυλισμό των αλλοδαπών εμφανίστηκαν ξαφνικά μεγάλα αγροτικά αυτοκίνητα τα οποία και τους μπλοκάρισαν τις εξόδους διαφυγής. Στην συνέχεια, ένα μαύρο τζιπ εμβόλισε το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου προκαλώντας υλικές ζημιές στο όχημα. Μετά τη σύγκρουση, ο επιστάτης του χωραφιού και κάποια άγνωστα άτομα που τον συνόδευαν τους  επιτέθηκαν και χτύπησαν τραυματίζοντας στο κεφάλι τον φωτορεπόρτερ Ιάκωβο Χαντζησταύρου, από τον οποίον άρπαξαν τη φωτογραφική του μηχανή, την οποία του επέστρεψαν μόνον αφού αφαίρεσαν την ψηφιακή κάρτα με τις φωτογραφίες.


Ο δημοσιογράφος και ο φωτορεπόρτερ του Βήματος μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας και αμέσως μετά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου κατέθεσαν μηνύσεις. Και οι δύο αναγνώρισαν στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη του κτήματος εκείνον που είπαν πρωταγωνίστησε στα επεισόδια. Το περιβάλλον του ιδιοκτήτη κάνει λόγο για αυθαίρετη είσοδο των δημοσιογράφων στην επιχείρησή του .  
Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν και άλλοι δημοσιογράφοι, στην προσπάθειά τους να αναδείξουν την εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργατών και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, υπέστησαν τη φασιστική βία των ντόπιων τσιφλικάδων και των μπράβων τους.

Ο φωτογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Γιάννης Λιάκος δέχθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια, στη διάρκεια του ρεπορτάζ, πρωτόγνωρες απειλές από άγνωστα άτομα και μπλόκο σε δημόσιο επαρχιακό δρόμο. Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ-1 Κώστας Φλαμής, τηλεοπτικά συνεργεία, ακόμη και ο διευθυντής της τοπικής εφημερίδας του Πύργου «Αυγή», Ανδρέας Καπογιάννης, υπήρξαν μερικά από τα θύματα βίας των τραμπούκων της περιοχής. 

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κάνει λόγο για παρακράτος  στη Νέα Μανωλάδα και τονίζει ότι: «Το πελατειακό κράτος της διαφθοράς και του ρουσφετιού συνεχίζει να αφήνει ανεξέλεγκτους τους τραμπούκους να χτυπούν τους «ενοχλητικούς», να καταργούν την ελευθερία του Τύπου! Όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όταν οργισμένοι πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους όπου τους συναντούν, έχουν κάτι να πουν σήμερα; Μήπως οι αρχές του νομού, οι βουλευτές, οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες πρέπει να διακόψουν την ένοχη σιωπή τους; Μήπως η κυβέρνηση, αντί να εξαγγέλλει αναδιάρθρωση(!) του κράτους (η Ν.Δ. την έλεγε «επανίδρυση»), μπορεί να κάνει κάτι απλούστερο; Να ελέγξει αν οι υπηρεσίες του στην Ηλεία εφαρμόζουν τους νόμους;»

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου