...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Στα δικαστήρια η Focus για το “δάχτυλο της Αφροδίτης”

Στις 29 Ιουνίου θα εμφανιστούν στα δικαστήρια της Αθήνας δημοσιογράφοι και εκδότες του περιοδικού Focus, προκειμένου να απαντήσουν στη μήνυση που υπέβαλλαν έξι Έλληνες για την φωτογραφία της Αφροδίτης στις 22 Φεβρουαρίου του 2010, στο εξώφυλλο του περιοδικού.

Η μήνυση κατατέθηκε σύμφωνα με το blog Προμηθέας από μια ομάδα δικηγόρων τον Μάρτιο του 2010, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών “για τα αδικήματα της εξύβρισης , της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου και της προσβολής εθνικού συμβόλου όπως προβλέπονται από τους  γενικούς και ειδικούς ποινικούς νόμους”.
Όπως αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά:

“ΕΠΕΙΔΗ τα δημοσιεύματα αυτά, που κυκλοφόρησαν και στην Ελλάδα, έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη του ελληνικού λαού στο σύνολό του.

ΕΠΕΙΔΗ εμείς οι εγκαλούντες τυγχάνουμε Έλληνες δικηγόροι, δεν είμαστε απατεώνες, ουδέποτε έχουμε εξαπατήσει κανέναν, πολύ περισσότερο κάποιον Γερμανό πολίτη ή το γερμανικό κράτος, όπως εννοείται άμεσα ή έμμεσα από τα ανωτέρω δημοσιεύματα.

ΕΠΕΙΔΗ παριστάμεθα ως πολιτικώς ενάγοντες για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης την οποία υπέστημεν από τις αξιόποινες πράξεις των εγκαλουμένων – μηνυομένων ποσού σαράντα τεσσάρων ευρώ (44 €), με επιφύλαξη επιδίωξης της περιουσιακής μας ζημίας και κάθε περαιτέρω βλάβης μας στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΟΥΜΕ
Tην κατά νόμο τιμωρία των εγκαλουμένων – μηνυομένων.”


Έτσι λοιπόν, ο ιδρυτής του Focus, Helmut Markwort και άλλοι εννέα θα βρεθούν στην Αθήνα για να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο ίδιος ο Markwort, που αντιμετωπίζει ως και δύο χρόνια φυλάκιση, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, ανέφερε πως έχει “καθαρή συνείδηση”, και πως το μόνο που έκανε ήταν να επιδείξει “δημοσιογραφικό καθήκον”.

“Δεν καταδιώκομαι, και δε φοβάμαι ότι θα πάω φυλακή”, λέει ο Markwort, ο οποίος παρεμπιπτόντως δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του ελληνικού πολιτισμού.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου