...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Τον σκότωσε το καυτό μετάλλευμα της ΛΑΡΚΟ

Στο καυτό μετάλλευμα του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα της Φθιώτιδας, βρήκε το θάνατο 36χρονος εργάτης, πατέρας 4 παιδιών, χθες το πρωί, ενώ ακόμα τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν ελαφρά. «Για έγκλημα του κεφαλαίου κατά της εργατικής τάξης» έκανε λόγο το ΚΚΕ, ενώ συνδικαλιστές και πρώην εργαζόμενοι στο εργοστάσιο κατήγγειλαν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Το δυστύχημα έγινε λίγο πριν από τις 7 το πρωί, στο τμήμα του εργοστασίου όπου γίνεται η πήξη, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ποσότητα μεταλλεύματος, που εκείνη τη στιγμή είχε θερμοκρασία περισσότερο από 3.000 βαθμούς, ξέφυγε από τη σιδηροτροχιά στην οποία μεταφερόταν και έπεσε πάνω στον 36χρονο. Ο 36χρονος πέθανε ακαριαία, ενώ οι τρεις συνάδελφοί του με σχετικά ελαφρά εγκαύματα μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδος Χρ. Κόρκος τόνισε ότι «η εγκληματική αυθαιρεσία των υπευθύνων της ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται και η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με τα βαρέα και τα ανθυγιεινά, θα πρέπει να λάβει μέτρα».

Ο εισαγγελέας Φθιώτιδας, ζήτησε λίγο αργότερα να συλληφθούν πέντε άτομα, υπεύθυνοι του εργοστασίου και βάρδιας, και να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «καταγγέλλει ένα ακόμα έγκλημα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, τον νεκρό εργάτη στη ΛΑΡΚΟ και τους 3 συναδέλφους του τραυματίες. Το τραγικό γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο στο κρεματόριο της ΛΑΡΚΟ». Και προσθέτει:

«Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των εργατών και καλεί τους εργαζόμενους σε γενική κινητοποίηση για τη λήψη μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς. Το πρόβλημα είναι γενικευμένο, δεν αφορά μόνο τη ΛΑΡΚΟ, όπως δείχνουν τόσοι θάνατοι και τραυματισμοί σε όλη τη χώρα».

Ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, με αφορμή το εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ, που είχε αποτέλεσμα ένα νεκρό και 3 τραυματίες, έκανε την εξής δήλωση:

"Τα εργατικά ατυχήματα που κοστίζουν ζωές και προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι η ολοένα και συχνότερη σκληρή έκφραση της εκμετάλλευσης που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς. Καλούμε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά, ώστε να επιβληθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας σε όλους τους τόπους δουλειάς.

Ζητάμε τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των ενόχων, ενώ εκφράζουμε τη θλίψη και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων"

πηγή: Enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου