...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Κατάπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου το σκάφος «Juliano», του Στολίσκου της Ελευθερίας,




Κατάπλευσε και έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου το σκάφος «Juliano», του Στολίσκου της Ελευθερίας, χωρίς να του επιτρέπεται ο ανεφοδιασμός καυσίμων από τις λιμενικές Αρχές της πόλης.

Το σκάφος που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, απέπλευσε το πρωί του Σαββάτου από το λιμάνι των Κυθήρων με προορισμό τη Γάζα, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έφθασε έξω από το παλιό λιμάνι των Χανίων ακολουθούμενο από ένα πλοίο του Λιμενικού, χωρίς να του επιτραπεί ο κατάπλους από το Λιμεναρχείο .

Σύμφωνα με επιβαίνοντες στο «Juliano», υποβλήθηκε στο Λιμεναρχείο το αίτημα να δέσει το σκάφος στο παλιό λιμάνι για ανεφοδιασμό καυσίμων.

Το Λιμεναρχείο, ωστόσο, ενημέρωσε τον καπετάνιο να μην καταπλεύσει και να παραμείνει στη ράδα ενώ λίγο αργότερα του ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει θέση στο λιμάνι για να γίνει ο ανεφοδιασμός και θα πρέπει να κατευθυνθεί στο Ηράκλειο.
Το πλοιάριο συνοδευόμενο από τρία σκάφη του λιμενικού (κατά τους επιβαίνοντες στο «Juliano» έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς) οδηγήθηκε αρχικά στο μικρό λιμανάκι της Παντάνασσας και μετά την άρνηση του καπετάνιου να δέσει στο αβαθές αγκυροβόλιο, κατάπλευσε τελικά στις 9.30 το βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου, χωρίς να του επιτρέπεται να ανεφοδιαστεί και να αποπλεύσει για την Γάζα.

Ακόμη και αυτή την ώρα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, ενώ 2 σκάφη του Λιμενικού είναι δεμένα δίπλα στο σκάφος, προκειμένου ν’ αποτρέψουν τον ανεφοδιασμό και τον απόπλου τού «Juliano».

Στο πλοίο που είναι υπό σημαία Σιέρα Λεόνε με Ελληνικό πλήρωμα, επιβαίνουν 8 Έλληνες, ένας Αυστριακός και τρεις Σουηδοί από τους οποίους ο ένας είναι βουλευτής του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Δεκάδες Ηρακλειώτες βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα μπροστά στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου διαδηλώνοντας την συμπαράσταση τους στους θαρραλέους ακτιβιστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου