...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

«Κόλαφο» χαρακτηρίζει ο Τσοχατζόπουλος το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου



Αθήνα:
«Κόλαφο για τη σκευωρία σε βάρος μου, καθώς και για τους σκευωρούς που οδήγησαν την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και το ίδιο το Κοινοβούλιο σε μια πολιτικά ανήθικη και νομικά απαράδεκτη πρόταση δίωξης εναντίον μου» χαρακτηρίζει ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου με την οποία κρίνεται παραγεγραμμένο το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας που φέρεται να έχει γίνει από τον πρώην υπουργό.

Το Συμβούλιο έκρινε ότι όταν ασκήθηκε η ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού «είχε επέλθει η αποσβεστική προθεσμία», υπήρχε δηλαδή παραγραφή του, τουλάχιστον για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. «Γι αυτό», συνεχίζουν οι δικαστές, «η ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού είναι απαράδεκτη».

Αντίθετα το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, σύμφωνα με το βούλευμα, πρέπει να εξετασθεί από τον τακτικό δικαστή και συγκεκριμένα τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, όπου το Συμβούλιο παραπέμπει την όλη δικογραφία.

«Όπως είχα τονίσει και στις δύο ομιλίες μου στη Βουλή, αλλά και σε δημόσιες δηλώσεις μου, τόσο η αίτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσο και η απόφαση της Βουλής άσκησης σε βάρος μου ποινικής δίωξης ήταν νομικά έωλες, παντελώς αστήρικτες και απαράδεκτες. Με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου επιβεβαιώνεται αυτό που έχω ήδη καταγγείλει: ότι πρόκειται για μια πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Τσοχατζόπουλος.

«Η Δικαιοσύνη, τηρώντας τους νόμους και μακράν κάθε πολιτικής σκοπιμότητας, με δικαίωσε. Το Δικαστικό Συμβούλιο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το αδίκημα της υποτιθέμενης παθητικής δωροδοκίας, και αναγνωρίζοντας αναρμοδιότητα για την ουσιαστική κρίση επί του δευτέρου αδικήματος, το παραπέμψε αναγκαστικά στην Τακτική Δικαιοσύνη. Σύντομα, η σκευωρία θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά και η αλήθεια θα λάμψει» καταλήγει ο πρώην υπουργός.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου