...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εγκρίθηκε επένδυση για ελληνική πίστα - Θα κατασκευαστεί στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας


Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έδωσε έγκριση στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας "Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε." για τη δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας. Η επένδυση αφορά στην ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στη θέση Ρέντες του Δημοτικού Διαμερίσματος Χαλανδρίτσας του Δήμου Φαρρών Αχαΐας. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 94,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επιχορήγηση φτάνει τα 28,92 εκ. ευρώ (ποσοστό 30,571% του συνολικού κόστους). Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών (F1, super bike και καρτ) και όλων των υποστηρικτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων. Ο χώρος θα μπορεί επίσης να φιλοξενήσει αγώνες και άλλων κατηγοριών ή να χρησιμοποιηθεί και για διοργάνωση εκδηλώσεων. Βέβαια, μετά την έγκριση από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, απαιτείται κύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης από τη Βουλή.

Το επενδυτικό σχέδιο πρόκειται να αναπτυχθεί σε συνολική έκταση επιφάνειας 928,5 στρεμμάτων, κάτω από την επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας - Βαλμαντούρας, 20 km ΝΑ της Πάτρας. Η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου προβλέπεται να είναι 36 μήνες. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία "Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε." και έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες (έγκριση περιβαλλοντικών όρων, αρχιτεκτονικής μελέτης, σκοπιμότητας και καταλληλότητας οικοπέδου). Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, προβλέπεται να δημιουργηθούν 497 νέες θέσεις εργασίας και σημαντικά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η μετοχική σύνθεση του φορέα, που συστάθηκε το 2006, αποτελείται συνολικά από 411 μετόχους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων, το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Δήμος Φαρρών, η ΤΕΔΚ Αχαΐας, η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα κ. α. Βασικός μέτοχος του φορέα της επένδυσης είναι η επιχείρηση " Ανώνυμη Επενδυτική Τεχνική Τουριστική και Διαχειριστική Εταιρία Αυτοκινητοδρομίου Πατρών" με διακριτικό τίτλο "Ελληνικό Αυτοκινητοδρόμιο".

Γιάννης Λημναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου