...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Δύο οι νεκροί από την κακοκαιρία σε Χίο και Ικαρία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα 2 νησιά!

Το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας εντοπίστηκε το μεσημέρι στην Ικαρία η οποία μετά από αίτημα των αρχών του νησιού κηρύχθηκε όπως και η Χίος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Πρόκειται για έναν 34χρονο που έμενε στον Άμαλο Ικαρίας. Ο νεαρός άνδρας ζούσε μαζί με την φίλη του σε ένα απομονωμένο σπίτι της περιοχής. Το πρωί ένας χείμαρρος πέρασε μέσα από το χαμόσπιτο παρασέρνοντας τον άτυχο άνδρα. Η φίλη του τον έψαχνε για ώρες και ενημέρωσε τις αρχές όπου λίγο μετά τις 14:00 τον βρήκανε δυστυχώς νεκρό.

Ο πρώτος νεκρός ήταν στη Χίο, χθες βράδυ. Ο 62χρονος κοινοτάρχης Ολύμπων, Νίκος Λαγκουσάκης παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρου και κατέληξε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Συνολικά στην Χίο έγιναν 450 κλήσεις στην πυοσβεστική για αντλήσεις υδάτων, 10 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί.

Περιοχές που επλήγησαν:  Χίος, Βροντάδος, Θυμιανά, Αγία Ερμιόνη, Ολύμπι, Μεστά, Λαγκάδα.

Οι δήμαρχοι, της Ικαρίας με έγγραφό τους προς το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρουν ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές του νησιού, αγγίζει τα όρια της βιβλικής καταστροφής, αφού οικισμοί ολόκληροι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Ακόμη, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οικίες και επιχειρήσεις.
Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο που σε πολλά σημεία του είναι χωμάτινο. Οχήματα της Νομαρχίας μεταφέρονται από το νησί της Σάμου στην Ικαρία για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.







www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου