...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πολύνεκρη επίθεση στο κοινοβούλιο της Τσετσενίας


Επίθεση ανταρτών δέχθηκαν σήμερα το κοινοβούλιο αλλά κι ένα κτίριο που ανήκε στο υπουργείο Γεωργίας, στην πρωτεύουσα Γκρόσνι με αποτέλεσμα, όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να έχουν τραυματισθεί περισσότεροι από 13।

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, όλοι οι ένοπλοι που πραγματοποίησαν την επίθεση είναι νεκροί έπειτα από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων.

Την ώρα που προσέρχονταν οι βουλευτές με τα οχήματά τους, εισήλθε στο χώρο της Βουλής και ένα ΙΧ με τρομοκράτες. Ένας εξ αυτών σκοτώθηκε ή ανατινάχθηκε επιτόπου και άλλοι τρεις ή τέσσερις εισέβαλαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου, με τους οποίους αντάλλαξαν πυρά οι φρουροί της Βουλής, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων από την περιοχή.

Κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί της φρουράς και ένας τραυματίστηκε, κατ' άλλες πληροφορίες οι νεκροί φρουροί είναι τέσσερις. Νεκροί είναι και όλοι οι ένοπλοι, που εισέβαλαν στο κτίριο, το οποίο κάποτε ανήκε στο υπουργείο Γεωργίας της Δημοκρατίας, γεγονός που προκάλεσε προς στιγμήν πρόσθετη σύγχυση και λανθασμένες εκτιμήσεις ότι πρόκειται για διπλή τρομοκρατική επίθεση.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ραζμάν Μπεκόγιεφ, ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του παρασύροντας στο θάνατο δύο φρουρούς που βρίσκονταν στο κοινοβούλιο, επίσης τουλάχιστον άλλοι τρεις ένοπλοι που εισέβαλαν στο κτίριο του κοινοβουλίου είναι νεκροί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε ότι όλοι οι βουλευτές του κοινοβουλίου του Γκρόζνι, που δέχθηκε επίθεση από αντάρτες, είναι σώοι και ασφαλείς, ενώ σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρία μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του κοινοβουλίου.

"Η επιχείρηση εξόντωσης των μαχητών και απελευθέρωσης των βουλευτών και των υπαλλήλων διήρκεσε 15 έως 20 λεπτά", δήλωσε ο πρόεδρος της Τσετσενίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ιντερφάξ.

"Ολοι οι βουλευτές είναι εν ζωή, απομακρύνθηκαν από το κτίριο του κοινοβουλίου και είναι ασφαλείς", πρόσθεσε.

Για την επίθεση στη Βουλή, εκτός από τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, ενημερώθηκε και ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Ρασίντ Νουργκαλίεφ, ο οποίος βρίσκεται στο Γκρόζνι και συμμετέχει σε σχετική σύσκεψη με τους τοπικούς επικεφαλής των αρχών ασφαλείας.

Το κτίριο της Βουλής έχει εκκενωθεί και η περιοχή έχει αποκλειστεί

enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου