...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Απεργιακός κλοιός παραλύει τη Γαλλία

Τα αποθέματα κηροζίνης που διαθέτει το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί επαρκούν μέχρι το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας ή την Τρίτη το πρωί. To σύνολο των γαλλικών διυλιστηρίων απεργεί στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Νέες διαδηλώσεις.

"Ο αγωγός καυσίμων που ανεφοδιάζει τα αεροδρόμια Ορλί και Ρουασί λειτουργεί κατά διαστήματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας Trapil που διαχειρίζεται τον αγωγό είχε δηλώσει χθες, Παρασκευή, ότι ο αγωγός είχε σταματήσει να λειτουργεί λόγω της έλλειψης καυσίμων. "Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις ανεφοδιασμού του αεροδρομίου [Ρουασί]. Είμαστε αισιόδοξοι", συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, απεργούν και τα 12 διυλιστήρια της χώρας, 10 από τα οποία έχουν σταματήσει να λειτουργούν πλήρως, ενώ χθες η αστυνομία επενέβη προκειμένου να απελευθερωθούν τέσσερις δεξαμενές καυσίμων που είχαν αποκλείσει οι απεργοί.

Πάντως, η γαλλιδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Γαλλία δεν αντιμετωπίζει "ελλειψη" καυσίμων εξαιτίας της απεργίας στα διυλιστήρια της χώρας και του αποκλεισμού των δεξαμενών καυσίμων που γίνεται στο πλαίσιο των διαμαρτυριών κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. "Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη", δήλωσε η Λαγκάρντ στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL. "Τα αποθέματα καυσίμων αρκούν για πολλές εβδομάδες". Η υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε ότι "έχουν τελειώσει τα καύσιμα σε 230 βενζινάδικα από τα 3.000 που υπάρχουν συνολικά, δηλαδή περίπου το 2%".

Στο μεταξύ, 340.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γαλλία κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, που κρίνει τη σημερινή συμμετοχή στις διαμαρτυρίες "μειωμένη" σε σχέση με τις τέσσερις προηγούμενες κινητοποιήσεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, τα συνδικάτα κάλεσαν τους εργαζομένους σε νέα γενική απεργία για την ερχόμενη Τρίτη 19 Οκτωβρίου.

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου