...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Συζητήσεις Χαμάς - Ισραήλ για την απελευθέρωση κρατουμένου

Οι συνομιλίες για την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς έχουν αναθερμανθεί και μπορεί να οδηγήσουν στην απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος κρατείται στη Λωρίδα της Γάζας από το 2006, αναφέρει σε σημερινό άρθρο της αραβική εφημερίδα.

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του ανώτερου αξιωματούχου της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, σύμφωνα με τις οποίες ο Γερμανός μεσολαβητής Γκέρχαρντ Κόνραντ επισκέφθηκε τη Γάζα πριν από δύο εβδομάδες, για να συνομιλήσει με εκπροσώπους της Χαμάς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ο Αμπού Μαρζούκ δεν σχολίασε τις συνομιλίες με τον Κόνραντ, δήλωσε όμως ότι οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ της οργάνωσης και των Ισραηλινών παραμένουν «παγωμένες», ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν τηρεί προηγούμενες δεσμεύσεις του, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται μέχρι τώρα η ανταλλαγή. Το Ισραήλ, από την πλευρά του, προτίθεται να ελευθερώσει Παλαιστίνιους κρατουμένους, αρκεί αυτοί να μην κατηγορούνται για σοβαρές επιθέσεις εναντίον του.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου