...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Τσίπρας: Ζητά να γίνει ενημέρωση για το επικαιροποιημένο Μνημόνιο...


Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητεί, με επιστολή του στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο, τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή επί του επικαιροποιημένου Μνημονίου. «Σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε η Βουλή των Ελλήνων, αν όχι να κυρώσει όπως θα ήταν το συνταγματικά ορθό, τουλάχιστον άμεσα να ενημερωθεί και να συζητήσει το νέο Μνημόνιο» αναφέρει.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, ζητώντας ενημέρωση για το θέμα, η οποία δεν συζητήθηκε στη Βουλή και γι’ αυτό την επανακατέθεσε πριν λίγες ημέρες.
Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Τσίπρας αναφέρει:

«Μετά τις προχθεσινές συνεντεύξεις τύπου των εκπροσώπων της τρόικας και του κ. υπουργού Οικονομικών, είναι πλέον φανερό πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο Μνημόνιο, που είτε χαρακτηριστεί επικαιροποιημένο είτε αναθεωρημένο, φέρνει νέα αντικοινωνικά μέτρα που υπερβαίνουν όχι μόνο το Μνημόνιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, αλλά και το σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν.
» Για το θέμα αυτό, και πριν γίνει γνωστό το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, κατέθεσα την περασμένη εβδομάδα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος όμως δεν προσήλθε.
» Θεωρώντας ότι η σπουδαιότητα του θέματος υπερβαίνει μια απλή διαδικασία ερώτησης και απάντησης του πρωθυπουργού, στην τακτική διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την παρούσα σάς καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε η Βουλή των Ελλήνων, αν όχι να κυρώσει όπως θα ήταν το συνταγματικά ορθό, τουλάχιστον άμεσα να ενημερωθεί και να συζητήσει το νέο Μνημόνιο.
»Όπως γνωρίζετε, άλλωστε, σύμφωνα με τον νόμο 3845/2010 αλλά και βάσει του Συντάγματος, υπήρχε υποχρέωση κύρωσης του Μνημονίου από τη Βουλή. Με διαδικασίες που εντόνως αμφισβητήσαμε, στις 6 Μαΐου πέρασε ο νόμος 3847/2010, που υποχρεώνει τον υπουργό Οικονομικών να φέρνει τα Μνημόνια στη Βουλή για συζήτηση και ενημέρωση.
»Έστω και έτσι, λοιπόν, σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα για τη διεξαγωγή σχετικής συζήτησης στην ολομέλεια, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 1 του ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65Α), όπως τροποποιήθηκε από την παράγραφο 9 του άρθρου Μόνου του ν. 3847/2010 (ΦΕΚ 67Α)».
www.sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου