...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: "Η Δύση μας ταπείνωσε"


Τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες θα καταφέρουν να γίνουν και πάλι «αφεντικά» του τόπου ανέλυσε επί δύο ώρες ο Μίκης Θεοδωράκης σε ομιλία που παραχώρησε και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι.

«Πρέπει να εγκαταλείψουμε το δόγμα Ανήκομεν εις την Δύση και να ενστερνιστούμε το δόγμα Ανήκουμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα. Η Δύση μας ταπείνωσε και μας οδήγησε να υπογράψουμε συμφωνίες που θίγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Κι επειδή οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνωμοτούν εδώ και δεκαετίες κατά της Ελλάδος θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέο αμυντικό δόγμα. Στο πλαίσιο του νέου δόγματος η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει στήριξη από τη Ρωσία και την Κίνα και στη συνέχεια να επαναδιαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο πασίγνωστος μουσικοσυνθέτης άσκησε οξεία κριτική για την πολιτική της τωρινής κυβέρνησης σημειώνοντας πως οι Έλληνες θα πρέπει να προσηλωθούν στις δυνάμεις τους με σκοπό το πρόβλημα να λυθεί από αυτούς το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ενός «ρεαλιστικού προγράμματος αξιοποίησης του δυναμικού της χώρας».

Ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να μην έχουν παθητική στάση καθώς αυτοί είναι τα «αφεντικά».

Στη συνέχεια μίλησε για τα δύο μεγάλα κόμματα υποστηρίζοντας πως ήρθαν στην εξουσία «χάρη στην εύνοια των δυνάμεων της ξένης εξάρτησης» επικρίνοντας παράλληλα και τις υπόλοιπες παρατάξεις καθώς «συνέτειναν παθητικά ή ενεργητικά στην περιθωριοποίηση του ελληνικού λαού».

Κατηγόρησε επιπλέον τη Βουλή «για κάλυψη παράνομων διαδικασιών με καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της χώρας».

Ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ προς τις κυβερνήσεις μετά τη μεταπολίτευση επειδή δε «μερίμνησαν για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο με αποτέλεσμα σήμερα να έχει υποσκελισθεί η έννοια της υφαλοκρηπίδας, να κινδυνεύει να εξαιρεθεί το Καστελόριζο της ελληνικής ΑΟΖ και να διεξάγεται ένας χορός εκατομμυρίων δισεκατομμυρίων ευρώ από αλλότρια συμφέρονται που κρύβονται πίσω από τα δύο κράτη, χωρίς να ενημερώνονται οι λαοί, χωρίς να έχει ενημερωθεί καν η Βουλή των Ελλήνων».

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «το αποκορύφωμα του μυστηρίου κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες ελληνο-τουρκικές συνομιλίες. Γι αυτό πρέπει να καταστήσουμε τη χώρα μας απόρθητο φρούριο για να μπορέσουμε να ξαναπούμε "Μολών Λαβέ"».

Ως λύση ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης προτείνει την «ανυπακοή, ώστε να ακυρώνονται στην πράξη όλες οι αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών από τους Έλληνες πολίτες ώστε να στρίψουμε την πλάτη στους φανερούς και κρυφούς συνεργάτες των Αμερικανών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου