...'Η θα βγούμε στους δρόμους ή θα μας πετάξουν στο δρόμο...

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία από το ΠΑΜΕΚάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Τετάρτης απευθύνει το ΠΑΜΕ, σε "εργαζόμενους στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στο γιαπί, στο νοσοκομείο" - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για την απεργία και να σχηματίσουν απεργιακές επιτροπές, να αποφασίσουν συλλογικά ξεπερνώντας τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις απειλές της εργοδοσίας αλλά και τα εμπόδια που βάζει ο "κυβερνητικός" και "εργοδοτικός" συνδικαλισμός.
"Πρέπει να δείξουμε, ότι δεν ανεχόμαστε και αποδοκιμάζουμε όσα έγιναν σε βάρος μας, ότι δε νομιμοποιούμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, δε σκύβουμε το κεφάλι και ότι δυναμώνουμε την αντίστασή μας στα χειρότερα που φέρνουν. Πρέπει να συμβάλλουμε, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να τους ταρακουνήσει. Να δείξουμε τη δύναμή μας σε κυβέρνηση, μεγαλοεργοδότες, ΕΕ, ΔΝΤ.
Η απεργία αυτή να γίνει αφορμή για να ανοίξει πιο ουσιαστικά η συζήτηση για την προοπτική, για τη διέξοδο, για την οικονομία που θα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις μας, τις ανάγκες μας. Για το ότι η εργατική τάξη, η τάξη των καταπιεσμένων πρέπει να πάρει την εξουσία στα χέρια της.
(...)
Το ΠΑΜΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους που συνθλίβονται από τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές, των πολιτικών της κυβέρνησης, της Ε.Ε., τους φτωχούς αγρότες στις 23 Φλεβάρη να βρεθούν μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα. Οι αυτοαπασχολούμενοι να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να παρακινούν τους πελάτες τους να κατέβουν και αυτοί στην απεργία. Οι αγρότες να μην πάνε στα χωράφια. Με τη συμμετοχή τους και τα μηχανήματά τους να δείξουν τη δύναμή τους. Στις εργατικές γειτονιές να γίνουν συζητήσεις, σπίτι το σπίτι, οικογένεια την οικογένεια.
Στα καφενεία, στις πλατείες, στα ΚΑΠΗ, παντού. Μοναδικό θέμα συζήτησης να είναι η απεργία και η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Στις 23 Φλεβάρη να νεκρώσουν τα πάντα. Όλες οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες να πλημμυρίσουν, να ζωντανέψουν την πλατεία ελευθερίας με το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί. Να σμίξουν οι φωνές όλων των βασανισμένων από την αντιλαϊκή πολιτική. Με αισιοδοξία- θάρρος- αποφασιστικότητα- μαχητικότητα να γίνουμε δύναμη που θα σαρώσει τη βαρβαρότητα που ζούμε" - αναφέρεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου